Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία/Ώρα
Ημερομηνία - 24/08/2017 - 27/08/2017
12:00 πμ

Κατηγορία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος η 2η Ναυτική Ναυπλιάδα 2017.
Με συνδιοργάνωση του Συλλόγου μας, με τον Σύλλογο «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και το Δήμο Ναυπλιέων οι εκδηλώσεις φέτος ήταν τετραήμερες.
Από την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 μέχρι την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 με ποικίλες εκδηλώσεις.

Την πρώτη μέρα έγινε στο παλιό Τελωνείο η τελετή έναρξης με εγκαίνια εκθέσεως Ζωγραφικής – έργα Αναπλιωτών Καλλιτεχνών, κατά την οποία ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρος κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων αφού προηγήθηκε χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» κ. Θ. Σπαντιδέα, και του Προέδρου μας κ. Κ. Κολόκα. Ακολούθησε συναυλία της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑT Ναυπλίου υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θ. Αντωνιάδη με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών την οποία απόλαυσε πολύς κόσμος.

Την Παρασκευή 25-8-2017 το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη πραγματοποίησε συναυλία με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών με πραγματικά μεγάλη επιτυχία αποσπώντας τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια του μεγάλου κοινού – Αναπλιωτών και επισκεπτών που παρακολούθησαν τη συναυλία.
Το Σάββατο 26-8-2017 στις παλιές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ν. έγινε αγώνας υδατοσφαίρισης για να μας γυρίσουν πίσω σε όμορφες στιγμές της παλαιάς εκείνης Ναυτικής Εβδομάδας που επιδιώκουμε την αναβίωσή της.
Τα αναμνηστικά καπέλα στις ομάδες έδωσαν ο Πρόεδρός μας κ. Κ. Κολόκας και ο Πρόεδρος του του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» κ. Θ. Σπαντιδέας, ενώ μετάλλια εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας έδωσαν ο κ. Μίμης Διβέρης και η κα Δ. Βέργα.
Ενώ το βράδυ, στα γραφικά σοκάκια της παλιά Πόλης περιδιάβηκαν οι «Τραγουδιστάδες τσι Ζάκυθος» με καντάδες και άλλα επτανησιακά τραγούδια κάνοντας αισθητό το δεσμό που συνδέει πολιτισμικά και καλλιτεχνικά το Ναύπλιο με τα Ιόνια Νησιά.

Το βράδυ της Κυριακής 27/8/2017 έκλεισε η Ναυτική Ναυπλιάδα με μια εντυπωσιακή – μαγική βραδυά. Ρίψη στεφάνου από τον κ. Λιμενάρχη Ναυπλίου, παραδοσιακοί Τσιριγώτικοι (Κύθηρα) χοροί από συγκροτήματα του Π.Λ.Ι.. Εκπληκτικό θεατρικό Δρώμενο με θέμα την «Ιππολύτη» σε σκηνοθεσία – διδασκαλία του κ. Γ. Μακρή Γεν. Γραμ. του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», βαρκαρόλα και στο τέλος ρίψη βεγγαλικών, φώτισαν τον ουρανό του Ναυπλίου χαρίζοντας σε όλους μαγικές στιγμές.

Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς ευχήθηκαν και του χρόνου στην 3η Ναυπλιάδα. Σε όλους τους χαιρετισμούς ο Πρόεδρός μας επισήμανε την άριστη συνεργασία με το Δήμο Ναυπλίου, το Δ.Σ. του αδελφού Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», την κ. Μαρία Ράλλη – Δημοτική Σύμβουλο, υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, και τόνισε την αγάπη, το ενδιαφέρον και την συνδρομή και τη στήριξη του Συλλόγου των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», σε οτιδήποτε έργο που προάγει πολιτισμό στην γενέτειρά μας.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Δήμος Ναυπλίου παρέθεσε επίσημο δείπνο προς όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων. Πάρα πολλά μέλη του Συλλόγου μας παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και μας έδωσαν συγχαρητήρια για την συμμετοχή μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε όλες τις εκδηλώσεις της Ναυτικής Ναυπλιάδας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κ. Κολόκα, την κα Δέστποινα Βέργα Ταμία, την κα Γωγώ Φίλωνος Έφορο Μητρώου και τα Μέλη του Δ.Σ. κ. Λ. Γεωργή και Μ. Διβέρη.-