ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΓΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί, ο προστάτης και πολιούχος της γενέτειρας πόλης από το Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου – εορτή της μνήμης του- στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και φυλάσσεται η Αγία Εικόνα. Τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμανδρίτου και λίαν αγαπητού στο Σύλλογο συμπολίτη μας Π. Χρυσοστόμου Καλαθά συλλειτουργούντων και άλλων ιερέων. Ο Π. Χρυσόστομος με μεστό λόγο μετέφερε νοερά τη σκέψη των απόδημων Ναυπλιέων στην πατρίδα. Τους ύμνους απέδωσε η παγκοσμίως φήμης ανδρική τετραφωνική χορωδία του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ν. Βάλσαμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγίου Αναστασίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, η οποία συμμετέχει ανελλιπώς στην εορτή του Πολιούχου μας και τη λαμπρύνει ακόμα περισσότερο. Συγκινητική η παρουσία και η συμμετοχή των συμπολιτών μας στον εορτασμό που αποτελεί το συνδετικό κρίκο με το Ανάπλι.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Πρόεδρος Κ. Κολόκας και τα μέλη του Δ.Σ δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους και τα μέλη του Συλλόγου στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Προς τα μέλη του Συλλόγου χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος κ. Κ. Κολόκας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» κ. Θ. Σπαντιδέας. Τους εορτασμούς τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος κ. Θ. Σπαντιδέας και μέλη του αδελφού Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», η κα. Εριέττα Χαμηλοθώρη Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αττικής, ο κ. Ι. Αδαμόπουλος πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Γ. Διδασκάλου πρώην Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου και έγκριτη δημοσιογράφος κα. Άννα Παναγιωταρέα, ο κ. Δ. Τζαβάρας Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ναυπλίας και άλλα εξέχοντα μέλη συμπολιτών μας που λαμπρύνουν την Αθηναϊκή κοινωνία.

Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν μηνύματα με ευχές για το εορτάσιμο της ημέρας προς τους απόδημους Ναυπλιείς από τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Ι. Γκιόλα και της Ν.Δ Ι. Ανδριανό.

 

Οι Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων

 Κ. Κολόκας – Πρόεδρος, Π.Βραχνού Γ.Γραμματέας