Λόγος Πρόεδρου κ. Κ. Κολόκα κατά την έναρξη της Ναυτικής Ναυπλιάδας 2016

Κύριε Δήμαρχε Ναυπλιέων, κύριε Αντιπεριφεριάρχα, κύριοι Βουλευταί, κύριε Λιμενάρχα, Κύριοι Σύμβουλοί, περιφερειακοί και Δημοτικοί, κύριοι εκπρόσωποι Τοπικών Δικαστικών, πολιτικών στρατιωτικών αρχών, κυρίες και κύριοι – αγαπημένοι συμπολίτες Αναπλιώτες και εκλεκτοί επισκέπτες του Ναυπλίου.

Ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συγκίνηση για μας τους απόδημους Ναυπλιείς που αποτελούμε το Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» με απλά λόγια το σύλλογο των Ναυπλιέων του Λεκανοπεδίου Αττικής, η σημερινή συνδιοργάνωση της μαγευτικής αυτής βραδιάς με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον αδελφό Προοδευτικό Σύλλογο του Ναυπλίου «Ο ΠΑΔΑΜΗΔΗΣ», της Ναυτικής Ναυπλιάδας 2016. Είναι χαρά γιατί πολλά εκλεκτά μέλη μας παρεβρίσκονται με συγκίνηση σ’ αυτή τη γιορτή της θάλασσας τ’ Αναπλιού και έρχεται στο νου τους η αναβίωση της παλιάς εκείνης ρομαντικής ενετικής βραδιάς προηγουμένων δεκαετιών. Το όνομα Ανάπλι, το Αναπλάκι μας είναι στα στόματα και τις καρδιές όλων των μελών του ιστορικού συλλόγου μας. Ενός συλλόγου όχι σημερινού και νεόκοπου, ενός συλλόγου με μακρά ιστορία και δυναμική παρουσία στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πρωτεύουσας και του Ναυπλίου. Ενός συλλόγου που ιδρύθηκε το 1950 από ευγενείς στην ψυχή και στο πνεύμα Αναπλιώτες μεταξύ των οποίων την ιδρυτική του πράξη τιμά η υπογραφή του συμπολίτη μας ακαδημαϊκού Αγγέλου Τερζάκη. Πρώτη πρόεδρος η μεγάλη κυρία της Αθηναϊκής κοινωνίας Ναυπλίωτισα αείμνηστη Χαρίκλεια Χαρτουλάρη κόρη του ιστορικού της Ναυπλίας Μιχαήλ Λαμπρυνίδη τη θέση της οποίας διαδέχθηκαν και άλλες κορυφαίες προσωπικότητες. Αυτού του συλλόγου έχω την τιμή να προΐσταμαι με εκλεκτό επιτελείο συνεργατών συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία μας με εκδηλώσεις και;

που σκοπό έχουν ανταποκρινόμενοι στις συνθήκες των καιρών να αγκαλιάσουν εκτός από τους παλιούς και τους νέους Ναυπλιώτες που κατοικούν στην πρωτεύουσα και να συσφίξουμε τις σχέσεις μεταξύ μας για μια ακόμα δυναμική παρουσία του Ναυπλίου στην πολύβουη και πολιτισμική Αθήνα. Εδώ θέλω να τονίσω το ανέκαθεν αμέριστο ενδιαφέρον του συλλόγου των αποδήμων Ναυπλιέων προς την γενέτειρα πόλη, με προσφορές και ευεργεσίες αγάπης προς αυτήν, που δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές στην κοινωνία του Ναυπλίου, δυστυχώς κάποιες φορές με δική μας ευθύνη. Δεν θα σας κουράσω άλλο, ευχαριστώ τον κύριο Δήμαρχο Ναυπλιέων που αγκάλιασε την κοινή πρόταση των αδελφών συλλόγων «ΠΑΛΑΜΗΔΗ» και «ΝΑΥΠΛΙΟ!» και τέθηκε μπροστάρης με ενθουσιασμό σ’ αυτή την όμορφη προσπάθεια, την περιφέρεια Αργολίδας, τον κ. Λιμενάρχη Ναυπλίου και όλους όσους συνέβαλαν για το μεγαλείο της αποψινής βραδιάς που θα απολαύσετε σε λίγο θέλοντας να τονίσω ότι ο σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων είναι πάντα πρόθυμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόταση με γνώμονα πάντα τη πρόοδο της αγαπημένης γενέτειρας πόλης τ’ Αναπλιού.

Σας Ευχαριστώ και πάλι….