Μια νοσταλγική μέρα, τέλεια από οργάνωση και ενθουσιασμό έζησαν πολλά μέλη μας που βρέθηκαν στην πατρίδα το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, καθώς μαζί με το σύλλογο «Παλαμίδης» και τον Δήμο Ναυπλιέων συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» 2016, όπως ονομάσθηκε από τους διοργανωτές. Μια πρώτη αναβίωση της παλιάς Ναυτικής Εβδομάδας του Ναυπλίου με κορύφωση την ΤΟΠ ρομαντική Ενετική βραδιά.

          Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την αναβίωση των Κολυμβητικών αγώνων στις παλιές εγκαταστάσεις από τον ΝΟΝ στις «Μπανέρες» στο λιμάνι του Ναυπλίου. Παιδιά μέλη του ΝΟΝ συμμετείχαν σε αγώνες πόλο, γέμισαν ενθουσιασμό και συγκίνηση όλους μας. Χαιρετισμό στην όμορφη αυτή πρωινή εκδήλωση απήυθυναν  ο Πρόεδρός μας κ. Κ. Κολόκας, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δ. Κωστούρος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Παλαμήδης» κ. Θ. Σπαντιδέας. Στο τέλος της εκδήλωσης οι Πρόεδροι κ. Κολόκας και κ. Σπαντιδέας απένημαν αναμνηστικά Κύπελλα στις ομάδες που συμμετείχαν στους αγώνες. Ενώ ο Δήμαρχος οι Βουλευτές μέλη του Δ.Σ. των δύο Συλλόγων απένημαν τιμητικά μετάλλια σε όλους. Από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τιμητικά μετάλλια απένημαν: η Ταμίας κα Δέσποινα Βέργα και ο κ. Μίμης Διβέρης.

          Το απόγευμα της ίδια ημέρας οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλίου στους δρόμους της παλιάς Πόλης παιανίζοντας το «ΧΑΙΡΕ ΑΝΑΠΛΙ» και τη Ζακυνθινή χορωδία «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» που ήλθαν στο λιμένα τραγουδώντας καντάδες στα δρομάκια του Ναυπλίου.

          Τόπος εκδηλώσεως το Π στο λιμάνι του Ναυπλίου που ήδη είχε συγκεντρωθεί πάρα πολύς κόσμος για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με χαιρετισμό, από το Δήμαρχο Ναυπλίου, τον Αντιπεριφεριάρχη, και τους Προέδρους των δύο Συλλόγων κ. Κολόκα και κ. Σπαντιδέα. Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από την ομάδα το Π.Λ.Ι. και μαγευτική βαρκαρόλα με φωταγωγημένες βάρκες, καντάδες από τους Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος που γοήτευσαν και ενθουσίασαν. Η βραδιά έκλεισε με ρίψη πυροτεχνημάτων που μάγεψαν τους προσκεκλημένους και όλους όσους παρεβρέθηκαν.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τ. Χειωιδόπουλος, οι βουλευτές του Νομού κ. Γκιόλας Ανδριανός ή Μανιάτης, ο Λιμενάρχης Ναυπλιέων, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Παναγιωτόπουλος και κ. Χαρησιάδης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Π. Καλκούνου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μ. Ράλλη και άλλοι.

    Μετά το πέρας των εκδηλώσεων τα Δ.Σ. των αδελφών Συλλόγων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» και «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» περέθεσαν δείπνο προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις. Από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκτός του Προέδρου κ. Κ. Κολόκα περεβρέθηκε σύσσωμο σχεδόν το Δ.Σ., ο Αντιπρόεδρος κ. Η. Λαμπρόπουλος, η Ταμίας κ. Δ. Βέργα, ο Ειδ. Γραμματέας κ. Ηλ. Κρίππας, η Εφορ.     κ. Γ. Μακρή – Φίλωνος, τα μέλη κ. Μ. Διβέρης, κ. Λ. Γεωργής, η κ. Κ Ασημακοπούλου.

    Τέλος ιδιαιτέρως ο Πρόεδρος κ. Κολόκας ευχαριστεί το μέλος του Δ.Σ. κ. Μ. Διβέρη για όλη τη προσπάθεια που κατέβαλε το διάστημα της προετοιμασίας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Διαβάστε το λόγο του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κολόκα στη Ναυτική Ναυπλιάδα