Λαμπερές εκδηλώσεις στην Αθήνα από το Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων ο Ναύπλιος για τον πολιούχο του Ναυπλίου Άγιο Αναστάσιο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί, ο προστάτης και πολιούχος της γενέτειρας πόλης από το Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου – εορτή της μνήμης του –  στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και φυλάσσεται η Αγία Εικόνα. Τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμανδρίτου και λίαν αγαπητού στο Σύλλογο συμπολίτη μας Π. Χρυσοστόμου Καλαθά συλλειτουργούντων και άλλων ιερέων. Ο Π. Χρυσόστομος με μεστό λόγο μετέφερε νοερά τη σκέψη των απόδημων Ναυπλιέων στην πατρίδα. Τους ύμνους απέδωσε η παγκοσμίως φήμης ανδρική τετραφωνική χορωδία του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ν. Βάλσαμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγίου Αναστασίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, η οποία συμμετέχει ανελλιπώς στην εορτή του Πολιούχου μας και τη λαμπρύνει ακόμα περισσότερο. Συγκινητική η παρουσία και η συμμετοχή των συμπολιτών μας στον εορτασμό που αποτελεί το συνδετικό κρίκο με το Ανάπλι.

Οι Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων

 

Κ. Κολόκας – Πρόεδρος Π.Βραχνού Γ.Γραμματέας