ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Με υλοποίηση νέων πρωτότυπων δράσεων για τα μέχρι τώρα δεδομένα του Συλλόγου, συνεχίζει ο ιστορικός Σύλλογος των Απανταχού Ναυπλιέων τις εκδηλώσεις του.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποίησε επίσκεψη-ξενάγηση στο Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο των Αθηνών, με ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα προβολής του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ.

Μεγάλη πραγματικά η προσήλωση των μελών μας που αγκάλιασε για μια ακόμη φορά την νέα αυτή πρωτοβουλία του Δ.Σ., το οποίο και είχε οργανώσει άψογα την εκδήλωση. Επί τρεις ώρες ξεναγηθήκαμε στα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου υπό την καθοδήγηση της εκπληκτικής ξεναγού κ. Παυλίδου και επισκεφθήκαμε το τμήμα προβολής του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ. Θαυμάζοντας την καταπληκτική αναπαράσταση-απεικόνιση του κορυφαίου για τον χριστιανισμό προσκυνήματος.

Η προσέλευση των μελών του Συλλόγου, ιδιαίτερα των νέων μελών που ήταν παρόντα στην εκδήλωση μας συγκίνησε, αποδεικνύοντας τη νέα δυναμική του Συλλόγου και την συνέχιση της δημιουργικής πορείας του με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων των Αναπλιωτών μεταξύ μας και δίνοντας μια Αναπλιώτικη αύρα στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο