ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΓΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί, ο προστάτης και πολιούχος της γενέτειρας πόλης από τον Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» σήμερα 1η Φεβρουάριου εορτής της μνήμης του Στον ιστορικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και φυλάσσεται η Αγία Εικόνα. Τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμανδρίτου Π. Χρυσοστόμου Καλαθά, συλλειτουργούντων των συμπολιτών μας Αρχιμανδριτών Π. Ελισσαίου Σουλιέ, Π. Νικοδήμου Τουρλούκη και άλλων ιερέων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης συμπολίτης μας Π. Χρισόστομος Ευστρατίου που μας μετέφερε με το μεστό του λόγο νοερά στην Πατρίδα. Τους ύμνους απέδωσε η παγκοσμίως φήμης ανδρική τετραφωνική χορωδία τού Ιερού ναού υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Ν. Βάλσαμου. Πλήθος κόσμου κατέκλισε κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό από Ναυπλιώτες του Λεκανοπεδίου και φίλους του Ναυπλίου που ήρθαν να τιμήσουν το Άγιό μας.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγίου Αναστασίου με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων η οποία συμμετάσχει ανελλιπώς στην εορτή του Πολιούχου μας και την λαμπρύνει ακόμη περισσότερο, δια των οδών Ιερός Ναός, Παρνασσού, Παπαρηγοπούλου, Πραξιτέλους Ιερός Ναός. Η θρησκευτική τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τη Φιλαρμονική. Πραγματικά συγκινητικό να ζεις ένα Ανάπλι στη καρδιά της Αθήνας.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Πρόεδρος Κ. Κολόκας και τα μέλη του Δ.Σ. δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους και τα μέλη του Συλλόγου στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Προς τα μέλη του Συλλόγου συγκινητικό χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Κολόκας, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό κρίκο ένωσης της πρωτεύουσας με τ’ Ανάπλι και ότι οι προσπάθειες του Δ.Σ. είναι να παραμείνει ο Σύλλογος δυναμικός και με έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας, εκφράζοντας τις άπειρες ευχαριστίες για μια ακόμα φορά του Δ.Σ. και των μελών του Συλλόγου προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κο Δημήτρη Κωστούρο για την οικονομική ενίσχυση και το εν γένει ενδιαφέρον του, την αγάπη και την παρουσία του όταν υποχρεώσεις το επιτρέπουν στα δρώμενα του Συλλόγου. Ευχαριστώντας συγχρόνως τον κ. Αντιδήμαρχο Ναυπλίου κ. Μπαρού, τον κ. Χριστίδη και την κα Ράλλη. Αφού δε ευχαρίστησε και όλους τους παριστάμενους επισήμους που τίμησαν την επίσημη εορτή του Συλλόγου και ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, έδωσε το λόγο στον πρώτο Αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Ρ. Μπαρού ο οποίος με μεστό λόγο μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου προς τους αποδήμους Ναυπλιώτες και ανέλυσε τα όνειρα και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για τη πρόοδο της Πόλης. Χαιρετισμό απηυθύναν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Π. Χρηστίδης και ο κύριος Ι. Σαρρής Περ/κός Σύμβουλος Π. Πελοποννήσου μεταφέροντας τις ευχές του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη. Κατόπιν δε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Τους εορτασμούς τίμησαν με την παρουσία τους ο Α΄ Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Ρ. Μπαρού, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Δημοτικές Συμπαράστασης κ. Παύλος Χρήστίδης, ο κ. Χρ. Τεντόμας εκπροσωπώντας το Δήμο Αθηναίων. Την εκδήλωσή μας τίμησε όλως ιδιαιτέρως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης (υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής) ο οποίος και απηύθυνε στα μέλη του Συλλόγου ευχές. Επίσης παραβρέθηκαν ο Περ. Σύμβουλος της Περ. Πελοποννήσου κ. Ι. Σαρρής, η έγκριτη Δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Β΄ Τομέα κα Ζανέτ Καλαντζάκου Τσατσαρώνη, ο υποψήφιος Περ. Σύμβουλος Περ. Πελοποννήσου κ. Ι. Μαλτέζος, ο πρώην Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Ελλάδος κ. Γ. Διδασκάλου και άλλα εξέχοντα μέλη συμπολιτών μας που λαμπρύνουν τη Αθηναϊκή κοινωνία.

Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν μηνύματα με ευχές για το εορτάσιμο της ημέρας προς τους αποδήμους Ναυπλιείς, από τους βουλευτές του Νομού Αργολίδας κ. Ι. Ανδριανό και κ. Ι. Μανιάτη.

Η όλη εκδήλωση απέδειξε το δυναμισμό του Συλλόγου μας και την ιδιαίτερη θέση που κατέχει στην Αθηναϊκή Κοινωνία.

Οι Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων

Κ. Κολόκας – Πρόεδρος Π. Βραχνού – Γ. Γραμματέας