ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγαλύτερη λαμπρότητα από κάθε άλλη φορά γιορτάστηκε η 3η Ναυτική Ναυπλιάδα 2018.

Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος και κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής υποχρέωσης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», ώστε η Ναυπλιάδα να αποτελέσει μόνιμο καλοκαιρινό θεσμό,

Τριήμερες φέτος οι εκδηλώσεις από την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 με ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Την πρώτη ημέρα έγινε στο παλιό τελωνείο, στη παραλία του Ναυπλίου, η τελετή έναρξης με εγκαίνια εκθέσεως ζωγραφικής – γλυπτικής με έργα ντόπιων καλλιτεχνών που φέτος ήταν ποικίλη και πολύπληθής,  στους εξωτερικούς χώρους των Λυκείων του Ναυπλίου και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων, αφού προηγήθηκε χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» κ. Θ. Σπαντιδέα, του Προέδρου μας κ. Κ. Κολόκα και του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος κ. Τ. Χειβιδόπουλου.

Ακολούθησε συναυλία της γνωστής ερμηνεύτριας κ. Πέννυς Ξενάκη, που ιδιαίτερα συνδέεται με το Ναύπλιο και τους κατοίκους της και της Μ. Κανελλόπουλου, που ερμήνευσαν έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, την οποία απόλαυσε πολύς κόσμος.

Το Σάββατο 1-9-2018 στις παλιές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ν. έγιναν αγώνες υδατοσφαίρισης μεταξύ ντόπιων κολυμβητικών ομάδων που μας γύρισαν πίσω σε όμορφες στιγμές της παλιάς εκείνης Ναυτικής Εβδομάδας που επιδιώκουμε την αναβίωση της. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ν.Ο.Ν. κ. Γ. Ιωαννίδη και στο επιτελείο του για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τα αναμνηστικά κύπελα στις ομάδες έδωσαν ο Πρόεδρος μας κ. Κ. Κολόκας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Θ. Σπαντιδέας  ενώ τα μετάλλια εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας έδωσαν η Γεν. Γραμματέας κ . Π. Βραχνού, η Ταμίας κ. Δ. Βέργα και ο κ. Η. Κρίππας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας δόθηκε στο Πι του λιμανιού η μεγαλειώδης συναυλία 150 χορωδών με μέλη χορωδιών από όλη την Ελλάδα υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Π. Μπαρμπάτη με έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.     Εκπληκτική βραδιά, χιλιάδες κόσμος παρακολούθησαν την συναυλία και  έμειναν μαγεμένοι από το αποτέλεσμα.

Το βράδυ της Κυριακής 2-9-2018 έκλεισε η Ναυτική Ναυπλιάδα 2018, με μια εντυπωσιακή – μαγευτική βραδιά. Ρίψη στεφάνων από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου κ. Π. Κοντό, παραδοσιακοί χοροί – επτανησιακού χρώματος από συγκρότημα του Π.Λ.Ι. υπό την διδασκαλία του Στ. Αρμάου στον οποίον αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Εκπληκτικό θεατρικό δρώμενο με θέμα τον «Παλαμήδη» σε διδασκαλία – απόδοση  από τον Γιάννη Μακρή Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και την κ. Βασιλείου και τέλος την φαντασμαγορική βαρκαρόλα που τραγούδησε και μάγεψε όλους η εκπληκτική χορωδία της Κέρκυρας «SAN GIAKOMO» κάνοντας αισθητό το δεσμό που συνδέει πολιτιστικά και καλλιτεχνικά το Ναύπλιο και τα Ιόνια Νησιά. Στο τέλος δε η ρίψη βεγγαλικών, που φώτισαν τον ουρανό του Ναυπλίου χαρίζοντας  όμορφες στιγμές κλείνοντας και αυτή τη Ναυπλιάδα του 2018.

Σε όλους τους χαιρετισμούς ο Πρόεδρός μας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων ο οποίος ανέλαβε το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος της διοργάνωσης και συνέβαλε με όλο το επιτελείο τού Δήμου στο άριστο αποτέλεσμα  της εκδήλωσης. Την Περιφέρεια που κάλυψε μέρος των εκδηλώσεων, τη Δ. Σύμβουλο κ. Μ. Ράλλη υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου που σήκωσε από πλευράς Δήμου όλο το βάρος της εκδήλωσης με απόλυτη επιτυχία και όλους τους συντελεστές επώνυμους και ανώνυμους. Διαβεβαίωσε δε τον κ. Δήμαρχο ότι ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» είναι πρόθυμος να συμβάλλει σε κάθε πρόταση που προάγει πολιτισμό και λάμψη στη γενέτειρά μας.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Ναυπλίου παρέθεσε επίσημο δείπνο προς όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων που ομόρφυναν οι καντάδες της Κερκυραϊκής Χορωδίας.

Πολλά μέλη του Συλλόγου μας παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και μας έδωσαν συγχαρητήρια για την συμμετοχή μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε όλες τις εκδηλώσεις της Ναυτικής Ναυπλιάδας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κ. Κολόκα, τον κ. Μ. Διβέρη Αντιπρόεδρο, την κ. Π. Βραχνού Γεν. Γραμματέα, την κ. Δ. Βέργα Ταμία, τον κ. Ηλία Κρίππα Έφορο Μητρώου, ενώ σε όλες τις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Λ. Γεωργής,